Haber

Ali Öztunç: Sayın Erdoğan Elbistan’da ‘Şehri ovadan alıp dağlık bölgeye taşıyacağız’ dedi Elbistan için yapıyorsunuz, neden Maraş için…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Sayın Erdoğan az önce Elbistan’da açıklama yaptı, ‘Şehri ovadan alıp dağlık bölgeye taşıyacağız’ dedi, siz bunu Elbistan için yapıyorsunuz neden olmasın. Bunları Çınarlı’ya, poligon alanına, Kıllı’ya taşımaya çalışıyorsunuz, şaşırıyorlar, ne yapacaklarını bilmiyorlar” dedi. Öztunç, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni kentte görmediğini söyleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e, “Teşekkür edeceksin bari yalan söyleme dostum, ‘görmedim’ deme. Ankara Büyükşehir’… Çarşıda aşk yoktu, nerede saklandıysa, nereye gittiyse, hangi bağ evindeydi, eksikti” diye tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Kahramanmaraş Koordinatörü Mustafa Ünsal ile birlikte Kahramanmaraş’ta açıklamalarda bulundu. Öztunç şunları söyledi:

“GÜN SİYASET GÜNÜ DEĞİL”

“Depremin olduğu ilk günden beri canla başla çalışıyoruz. Bir vatandaşımızı nasıl kurtarabiliriz diye günlerce uğraştık. Bir çocuğumuz üşümesin diye ayakkabı, kazak kaldırdık. Su verdik ki üşümesinler.” susuz kalmasın.Siyaset konuşmadık.Hiç siyaset konuşmadık,çünkü bugün siyaset günü değil…Gün birlik, beraberlik,beraberlik günü dedik.Emek verdik, bunun için çalıştı, mücadele etti.Ama geldiğimiz noktada dün gece o kadar çok şey oldu ki anladık ki bu şehri yöneten AKP zihniyeti Maalesef depremde bile siyaset düşünüyor, Depremde bile siyaset yapıyor. utanmayın Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) depremin ilk anından beri burada, depremden altı saat yedi saat sonra Kahramanmaraş’ta ama Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün gözü yok, görmüyor, yok. kulakları yok ama h e duymuyor. Vicdan. Dün akşam televizyona çıkan Hayrettin Güngör, ‘Ankara Büyükşehir Belediyesi burada mı bilmiyorum’ diyor. ‘Bilmiyorum’ diyor. ‘Ne yaptıklarını görmedim’ diyor.

“İLK GÜNLERDE HAYRETTİN GÜNGÖR’Ü GÖRÜNDÜĞÜNDE AŞK YOKTU ÇARŞIRDA”

Bakın Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) ilk 10 gününde Gazi Hüseyin Çankaya Daire Başkanı başkanlığında bir ekip vardı. Şu anda burada Mustafa Ünsal ABB başkanlığında bir uyum var. Ankara Büyükşehir bugüne kadar neler yaptı? İlk andan itibaren itfaiye ve arama kurtarma ekipleri 309 yurttaşımızı enkaz altından kurtardı. Kimse yokken Ankara Belediyesi Trabzon Caddesi’nde itfaiye ekipleri vatandaşlarımızı enkazdan çıkarıyordu. Günlerce burada uyumadan enkazda hayatlarını riske atarak hemşehrilerimize yardımcı oldular. Peki Ankara Büyükşehir’in itfaiyesi Maraş’tan ayrılınca ne oldu? Maraş Büyükşehir’in İtfaiye Amirliği vedalaştı. Onu da görmedin mi Hayrettin Güngör? Daire başkanınız Ankara Büyükşehir itfaiyecilerine veda etti. “Teşekkürler, iyi çalışmalar,” dedi. Onu da bilmiyor musun? Yani hayır, çünkü beyefendi kayıptı. Hayrettin Güngör’ü ilk günlerde kim görse çarşıda aşk kalmamış, nereye saklanmış, nereye gitse, hangi bağ evindeymiş, kaybolmuş.

“ASKİ, KASKİ’NİN GÖREVİNİ YAPAR”

Depremden bu yana 856 işçi burada görev yaptı. 480 Ankara Büyükşehir Belediyesi personeli Kahramanmaraş ve ilçelerinde görev yapmaktadır. Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (KASKİ) tüm işleri Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından yapılıyor. Kanalizasyon, su, altyapı. Hayrettin Güngör KASKİ Genel Müdürü’ne sorun. Ona sor, sana ‘Maraş’ta ASKİ var mı, çalışıyor mu?’ Kendi çalışanınıza sorun. Sana söylemesine izin ver. Ankara Büyükşehir’in Kahramanmaraş’ta 446 aracı var ya, ‘Biz bir şey bilmiyoruz, görmedik’ diyorsunuz ya… Şu rapora bakın Hayrettin Güngör, bu ne raporu? Ankara Büyükşehir’in tahsis ettiği araçların plakasını, sürücüsünün adını Kahramanmaraş Büyükşehir’in siparişine kim teslim etti? Ankara Büyükşehir’de Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya kimden aldı? Kahramanmaraş Fen İşleri Mühendisi Mert Sinan Türk, Daire Başkanı Hayrettin Güngör adına teslim aldı, sizin de bundan haberiniz yok mu? Tarih 19 Şubat…

“HAYRETTİN GÜNGÖR, DIŞARI ÇIKARSAN ANKARA BÜYÜKŞEHİR’İN ARAÇLARINI GÖRÜRSÜN, ÇADIRINI GÖRÜRSÜN”

Ankara Büyükşehir’in Kahramanmaraş Büyükşehir’e teslim ettiği araçların plakasını, sürücüsünün adını, aracın ne olduğunu, örneğin kamyon, greyder, silindir, yükleyici, ekskavatör görüyor musunuz? Şimdi Hayrettin Güngör, ‘bilmiyorum’ diyorsun. Daireniz itfaiye ile vedalaştı, Fen İşleriniz araçları teslim aldı. Kahramanmaraş’ta canla başla çalışıyor. Maraş sokaklarına çıkarsan Hayrettin Güngör hani belediyeden çıkmazsan koordinasyon merkezinden çıkıp kafanı kaldırmaya cüret edersen Ankara Büyükşehir’in araçlarını görürsün. Belediye, çadırları göreceksiniz.

“8 OTOBÜS PORTATİF DUŞ OTOBÜS 4 KADIN 4 ERKEK”

2 bin 687 çadır getirildi, vatandaşlara şu ana kadar ulaştırıldı, Ankara Büyükşehir’den her gün gelmeye devam ediyorlar, yurtlar geldi, 83 konteyner bölgeye getirildi, duş ihtiyacı karşılandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 4’ü kadınlara, 4’ü erkeklere ait olmak üzere 8 adet seyyar duş otobüsü kısa sürede yapılıp geldi. Çadır şehirlere, köylere, mahallelere gidiyor. Günlerdir banyo yapmayan halkımız orada banyo yapıyor Hayrettin Güngör neredesiniz? Bunları neden yapmadın?

“TEMİZLİK İŞİNİ ANFA YAPIYOR”

Seyyar çamaşırhane kuruldu, berberler geldi. Ambulanslar burada, sağlık hizmetleri var, doktorlar burada, bugüne kadar binlerce koli su, 70 bin koli su dağıtıldı, bugün de geliyorlar. Jeneratörler sağlandı. Temizlik işi ANFA Kent Estetiği Departmanı tarafından yapılmaktadır. Ankara Büyükşehir mezarlıkları ilaçlıyor haberiniz yok mu? Koordinatör valilere sorun, AFAD Hayrettin Güngör’e sorun.

“HAYRETTİN GÜNGÖR’ÜN GÖZÜ YOK, GÖRMEZ, DUYMAZ”

Cenaze hizmetleri, 53 tabut, 27.200 ceset torbası, 9.700 kefen, 30 personel, 12 cenaze arabası buradaydı ve burada olmaya devam ediyor. Binlerce ton odun ve kömür geldi. Köylere, mahallelere, Maraş’ın merkezine… Hayrettin Güngör’ün gözü var ama gözü yok, kulağı yok ama işitmiyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi koltuğunda oturuyor, dün bunu bekliyorduk. Keşke ‘herkes yardımımıza geldi, Ankara Büyükşehir de geldi, Mansur Yavaş da geldi’ deseydi. Allah razı olsun, teşekkürler. İnkar etti. Müslüman inkar etmez, Müslüman saçmalamaz. Devlet adamı boş konuşmaz. Devlet adamı bunu inkar etmez. Senin vicdanın yok mu? Bu insanlar evlerinden evlerinden çıkmış, Kahramanmaraş’ı tekrar ayağa kaldırmaya çalışıyorlar. Görüyorsunuz çok teşekkürler Hayrettin Güngör. Sağol diyeceksin, hadi bari yalan söyleme arkadaş, ‘Ankara Büyükşehir’i görmedim’ deme. Vali beyefendi ile görüştük. Mansur Bey ile birlikte gittik. AFAD’a da gittik. Mahir Ünal Bey’in de bilgisi var. Ahmet Özdemir Bey’in de bilgisi var. Bu alan tahsis edilmiştir. Burayı hiç gördün mü? Demek ki Hayrettin Güngör bu bölgeye hiç gelmemiş, belediye başkanı buraya bakmaya bile gelmemiş.

Şu anda Ankara Büyükşehir’in 30 dönümlük bir alanda iş makinaları ve çalışanları var. Ekmek çıkar, yemek çıkar. Vatandaşlara dağıtıldı. Elbistan’dadır. Bir ekip daha Elbistan’da, 24 kişilik bir grup orada, Çanakkale Belediyesi şimdi Elbistan’a giriyor. İzmit Belediyesi burada çadırkent ve kafeterya yapıyor. Kırsal kalkınma burada, Konak Belediyesi çadırkent kuruyor. İzmit Belediyesi çadırkent kuruyor. Kırsal kalkınmanın dağıttığı yem 750 tonu aştı. Çiftçiye, köylüye veriyoruz. Siz yapmalısınız, AFAD yapmalı. Ankara Büyükşehir, AFAD’ın işini, Maraş Belediyesi’nin işini yapıyor. Çıkıp ‘yok bunlar’ diyorsunuz. Çankaya Belediyesi burada, İzmit burada, Konak burada, Göksun’da Konyaaltı Belediyesi başından beri burada. Binlerce ton yem verdi. Konteyner getirdi. Çadır getirdi. Burada çocuklar için bir kreş kuruldu. Bölüm Elbistan’da, burada Kadın Aile Hizmetleri’nin hizmet verdiği yer. Bayan işçi var. Ne gerekiyorsa halledilir. Tamamı Ankara Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda 23 CHP’li belediye tarafından yapılıyor. Önümüzdeki günlerde Çanakkale Belediyesi de Elbistan’a girecek, onu da yapacaklar. Bunu siyaset için yapmıyoruz, hemşehrimize, vatandaşımıza destek olmak için yapıyoruz ama Hayrettin Güngör çıkıp ‘Görmedim, bilmiyorum’ diyor, ayıp, siz varsınız. Biraz vicdan, hiç mi Allah korkunuz yok? Hayrettin Güngör siyaset için yalan söylemeye değer mi? Zaten beceriksizsin, depremden önce beceriksizsin diyorduk. Depremden beri çarşıya çıkmadın, birkaç gündür çarşıdasın, belediye başkanı olarak çıkamadın, kimseye destek olamadın, gönül veremedin. şehrin belediye başkanı olarak su damlası. Biz de anlayışla karşıladık ve ‘o da depremzede’ dedik. Bari çıkıp ‘Allah Mansur Yavaş’tan razı olsun’ deyin. Bunu da söylemedin. ‘Konyaaltı Belediyesi’nden, Çankaya CHP’li belediyelerden Allah razı olsun’ demiyorsunuz, ‘Falanca belediyeler imdadınıza yetişti’ demiyorsunuz… Bakın bugün kim dedi bunu? Hatay Belediye Başkanı Konya Belediye Başkanına teşekkür etti. Adam yaptı diye yaptı, övünmeli mi? Genel Başkanımız AKP dahil kümedeki tüm belediyelere teşekkür etti. Bunu el ele oldukları için yaptılar. Bu gün o gün değil. Bugün siyaset günü değil. Sustuk, sustuk, sustuk ama dün akşamki televizyon yayınını Twitter’da hızlıca paylaştım, belge burada.

“MANSUR’UN YAVAŞ TELEFON BEKLEDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?”

Mansur Yavaş’ın telefon beklediğini biliyor muydunuz? Hatta ‘bunu bana söyleme’ dedi, ben de sana söyleyeyim. Mansur Yavaş, ‘Belki Maraş Belediye Başkanı beni arar, şehrimize geldiniz, çok çalışıyorsunuz’ dedi. Günlerdir burada, yarın dönüyor. Ankara Belediye Başkanı günlerce burada görev yaptı, yarın yine gelecek. Teşekkür beklerken bir de reddi gördük. Böyle bir şey yok, ayıp. Bunu milletimiz için yapıyoruz. Hemşehrilerimiz için yapıyoruz.

“ADAMIN EVİ YIKILDI. SU PARASINI TOPLUYORSUNUZ, Ayıp Mı?”

Ortada Hayrettin Güngör adamın evi yıkıldı, biten ev yıkıldı. Elbistan’da su parası topluyorsunuz, nedir bu? Utanç verici değil mi? Bitmiş adamın evi yıkılmış başka şehire istanbula gitmiş bu şahıs hesabından su parası topluyor. Şimdi değiştirdiği su sayacının parasını alıyorsun, ev yıkılmış, sıra ona mı geldi? Sen ne kadar vicdansız bir insansın.

“AKP BELEDİYELERİ ÇALIŞIYOR. ÜLKEMİZİ YENİDEN GETİRMEMİZ İÇİN BİZE DESTEK OLUN, TEŞEKKÜRLER”

Sayın Erdoğan az önce Elbistan’da açıklama yaptı, Elbistan için ‘Şehri ovadan alıp dağlık bölgeye taşıyacağız’ dedi, Elbistan için yapıyorsunuz, Maraş için neden olmasın? Maraş için şehri ovaya, Çınarlı’ya, poligon alanına, Kıllı’ya taşımaya çalışıyorsunuz, kafalar karışmış, ne yapacaklarını bilemiyorlar. Kahramanmaraş halkının temsilcisi ve temsilcisi olarak Allah Mansur Yavaş’tan razı olsun diyorum, Elbistan’da Trabzon Belediyesi olduğunu biliyorum. Aksaray’ı burada gördüm. Rize’yi gördüm. Belediyelerinize teşekkür ederiz. AKP belediyeleri için çalışıyorsunuz. Ülkemizi yeniden ayağa kaldırabilmemiz için bize destek oluyorsunuz, teşekkürler. Ayağınıza taş değmesin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort